Hoppa till innehållet
Pura miljöfördelar

Pura miljöfördelar

on

 

Effekterna av flaskvattenindustrin är helt enkelt häpnadsväckande och representerar det värsta inom överdriven och onödig konsumtion, allt i bekvämlighetens namn och med bristande förståelse för de problem som finns för våra och alla framtida generationer.

Fakta som skapar en tydlig oro för vår framtid:

 • 38 miljarder vattenflaskor hamnar på soptippen varje år. Om man gör en rak linje av dem räcker det för att runda jordklotet 150 gånger … VARJE ÅR!
 • Engångsvattenflaskor av plast tar upp till 1000 år att brytas ned.
 • Det går åt 3 till 5 flaskor vatten för att producera varje vattenflaska.
 • Det krävs ¼ flaska olja för att producera varje vattenflaska.
 • Varje år används 714 miljoner gallon (17 miljoner barrels) olja för att tillverka engångsvattenflaskor av plast.
 • Den olja som används för att tillverka engångsvattenflaskor skulle kunna användas för att driva 1 miljon bilar inom 12 månader.
 • Intressant nog är ca 25% av flaskvattnet faktiskt kranvatten som har renats (omvänd osmos, avjonisering etc.) i engångsförpackningar av plast.
 • Enbart i USA producerades 2,5 miljoner ton CO2 under 2006 från produktionen av 30 miljarder liter buteljerat vatten. Och varje år växer denna siffra konstant.

 

Det behöver inte sägas att flaskvattenindustrin påverkar vår miljö på de farligaste tänkbara sätten. Från slösaktig användning av naturresurser till oorganiskt skräp i världshaven och förorening av den luft vi andas. Och är det inte ironiskt att det mesta av vattnet i engångsflaskor är just vatten från våra kökskranar?

Lyckligtvis är det förvånansvärt enkelt och till och med lönsamt att behandla vår planets resurser med omsorg. Bär med dig och använd en Pura Stainless-flaska så behöver du inte köpa vatten i engångsplastflaskor hela tiden.

Din planet kommer att tacka dig! Och era efterkommande också!

  Related Posts

  BPA-fri – är den riskfri?
  January 10, 2024
  BPA-fri – är den riskfri?
  Hur plast påverkar vår hälsa?
  November 13, 2023
  Hur plast påverkar vår hälsa?

  Idag kan man fortfarande ofta hitta missförstånd och nedvärdering av problemet med den ständiga användningen av plastartiklar...

  Läs mer
  Drawer Title
  Liknande Produkter